2010. november 27., szombat

Hírtelen sült csirkemáj




Hirtelen sült csirkemáj

Hozzávalók: 60 dkg csirkemáj, 1 bögre tej, frissen őrölt fekete bors, só, kevés majoránna, 1 kanál vaj.
A csirkemájat megtisztítjuk, hártyáit eltávolítjuk, félbe vágjuk, egy tál tejben áztatjuk. Húsz perc múlva lecsöpögtetjük a májdarabokat, törött borssal megszórjuk. Serpenyőben nagy kanál vajat és egy evőkanál olajat melegítünk, beletesszük a májdarabokat és hirtelen kisütjük. Nem szabad túl sokáig sütni, mert a máj megkeményedik. Utolsó percekben majoránnát szórunk rá. Utólag sózzuk. Vajas pityókapürével tálaljuk. Igazi csemegének számít, ha savanykás meggyszószt kínálunk mellé!

2 megjegyzés: