Nahát, még ilyet! Soha nem tudjuk mit is eszünk meg?!!
Pfujj!!
A Margarin:
A margarint eredetileg pulykák hízlalásához fejlesztették ki. Mikor az a
pulykák
halálát okozta, az emberek, akik a kutatásra szánt, befektetett
pénzüket vissza akarták kapni, összedugták a fejüket. Ez egy fehér anyag
volt, és semmi
nem utalt arra, hogy élelmiszer, ezért sárgára színezték és úgy adták el a
vaj helyettesítőjeként. Hogy tetszik? Kitaláltak néhány ötletes új ízt is.
Tudod, hogy mi a különbség a margarin és a vaj között?
- Mindkettő ugyanannyi kalóriát tartalmaz.
- A vaj kicsit gazdagabb telített zsírban: egységnyi vajban
ugyanannyi margarinban
- A margarin fogyasztása nők esetében 53%-kal növeli a szív- és érrendszeri
megbetegedéseket, összehasonlítva ugyanannyi elfogyasztott vajmennyiséggel,
legalábbis a legújabb harvardi orvostudományi tanulmány szerint.
- A vaj fogyasztása növeli az egyéb táplálékokból származó tápanyagok
felszívódását.
- A vaj, táplálkozás szempontjából sok előnnyel rendelkezik, míg a margarin
csak néhánnyal, mivel ezek hozzáadottak.
- A vajnak sokkal jobb íze van, mely más ételek ízét is kiemeli.
- A vaj több évszázados múltra tekint vissza, míg a margarin még 100 évesre
sem.
És most a margarinról...
- Nagyon gazdag hozzáadott zsírsavakban. Ez megháromszorozza a koszorúér
elmeszesedésének kockázatát. Növeli a koleszterin szintet és főleg az LDL
(rossz koleszterin) szintjét, míg a HDL (jó koleszterin) szintjétcsökkenti.
- A rák kialakulásának kockázatát kb. 5-szörösére növeli.
- Rontja az anyatej minőségét.
- Csökkenti az immunrendszer reakcióját.
- Csökkenti az inzulin reakcióját.
És íme a legmegdöbbentőbb tény...
A margarint mindössze EGYETLEN MOLEKULA választja el attól, hogy MŰANYAG
legyen.
Ez a tény elegendő volt számomra, hogy kivonjam az életemből a margarint és
minden mást, mely hidrogénezett (ez azt jelenti, hogy az anyag molekuláris
szerkezetét megváltoztatják).
Ki lehet próbálni a következőt:
Vegyél egy doboz margarint és hagyd a garázsban, vagy árnyékos helyen.
Néhány nap múlva a következőket figyelheted meg:
Sem légy, sem más egyéb, idegesítő muslica nem fog a közelébe menni (ez
azért sejtet valamit)
Nem lesz rothadt vagy büdös, mert nincs tápértéke.
Semmi sem fog kinőni rajta. Főleg azok az ici-pici mikroorganizmusok
nem fognak rajta kifejlődni. Miért? Mert a margarin majdhogynem műanyag.
Megolvasztanád a műanyag edényedet és rákennéd a pirítósodra?
Oszd ezt meg a barátaiddal...(Amennyiben "kenyérre akarod őket kenni")!
* * *
Ha nem vidéken laksz, egyet tehetsz. Odafigyelsz, mit eszel.Mc Donalds, Chipsz alapból kilőve.
Olvasd el, mit veszel. Ha eszperente nyelven íródott, hagyd ott a francba. Mondok valamit. Ma magyarországom a kutyáknak és a macskáknak keményebb korlátozás van az étkeztetésükben, mint nekünk. Nem vicc! Oroszországban még attól is keményebb az emberiben. Az egészségügyük így negyedébe se kerül, mint a mienk. Amiben benzoát van, annak az a veszélye: aszkorbinsavval találkozva (C-vitamin) benzolgyűrűvé alkul, ami a legveszélyesebb bőr, ideg, és vérméreg. Leukémia okozó. Ugyanazt a profot idézve "Az emberi szervezet nem állít elő aszkorbinsavat, tehát nincs veszély!" Igaz. 3 állatfajta van, ami nem állít elő aszkorbinsavat, rajtunk, embereken kívül pl. az aranyhörcsög. Ezért kell ennünk gyümölcsöt, szedni a rahedli bigyót. És hopp, máris túlzó mennyiségben ott a szervezetünkben!
Másik. A primőr árukat zárt helyen locsolják, így nitrát és nitrit halmozódik fel bennük. Két halálos méreg, csecsemőkre kiváltképp! De még ez is kismiska a következőhöz. A paraszt utál naponta szüretelni, ezért cselhez folyamodik, hogy az összes paradicsom, mifasz egyszerre érjen be. Lepermetezi. Így a pusztulóban lévő növény a genetikája által beprogramozott dologra kényszerül: a reprodukció minél előbbi megvalósításába. Minden energiájával kiérleli a gyümölcseit. De lássuk csak, mivel is képes ezt előidézni? Mi az, amitől a leveleket lehullatja minden növény? A dioxin! Ismerős a dolog? A híres-hírhedt vietnami háborús "lombtalanító"! (Annak az indiai városnak a légterébe, ahol a dioxint gyártották, a gyárrobbanáskor mindössze 1/2 kg dioxin került. Ezer négyzetkilométereken ma se terem semmi, a kormánynak kemény milliárdjaiba kerül, hogy a talajt megtartsa, nem beszélve azokról a milliárdokról, amikbe a kevés túlélő életbentartása kerül. És dollárban!. A dioxin nem bomlik el. Halmozódik. Ha lenyelted gyerekkorodban, a zsírsejtjeid közt várja, hogy elérje azt a mennyiséget, amitől már beindulhat. És ez csak egy az ezer ilyen közül.
* * *
Sajnos van foíytatás, íme;
> Az aszpartam-mérgezés
>
>
> Az aszpartam-mérgezés a nyolcvanas évek óta jól őrzött titok. Számos
> kutatás és a tapasztalatok egyértelműen kimutatták mérgező és
> betegségeket előidéző hatását. Az aszpartam egy veszélyes adalékanyag,
> ami a testbe kerülve rákkeltő anyagokra bomlik és elmegy modernkori
> horrornak, amit odabent művel. Vajon miért nem lehetett hallani erről
> eddig? A diéta-ipar egy dollármilliárdos üzlet. Az ember azt gondolná ,
> hogy a könyvek szerzői, vagy az élelmiszeripari cégek húzzák a nagy
> hasznot belőle. És nem. Persze nekik sem megy rosszul, de a játszma
> igazi nyertese a gyógyszeripar. Hogy hogy jön a gyógyszer az
> aszpartamhoz?
> Egyszerű.
> Egy gyógyszercég kutatója fedezte fel véletlenül az aszpartamot, egy
> fekély elleni szerrel való kísérletezés közben. A cég pedig a G.D.
> Searle, aki gyógyszergyártó létére képes volt 28 millió dolláros
> veszteséget elkönyvelni és többszáz, a gyógyszereik miatti káros
> mellékhatások ügyében indított pert elveszteni. Ugye, milyen
> megbízhatónak tűnnek? A Searle egyik leányvállalatát végül a Monsanto
> vásárolta meg és NutraSweet néven dobta piacra az édesítőszert.
> Izgalmuk érthető volt, hiszen ez a szer többszázszor édesebb a
> cukornál, fillérekbe kerül előállítani és a diéta-nemzet minden
> ilyenre vevő. A probléma ott kezdődött, hogy az amerikai Élelmiszer-
> és Gyógyszerellenőrző Hivatal, az FDA nem óhajtotta engedélyezni a
> felhasználását, lévén az anyag bizonyítottan rákkeltő és az idegeket
> is károsítja. Később valahogy eltűntek a vizsgálati dokumentumok, a
> kísérletekhez használt egerek nem voltak hozzáférhetőek boncolásra és
> a kormányhoz eljuttatott dokumentumokban már csak néhány homályos
> következtetés szerepelt. Ennyi elég is volt a frissen megválasztott
> Reagan elnöknek, aki beiktatása másnapján(!) leváltotta az FDA addig
> tiltakozó elnökét és Arthur Hayest ültette a helyébe, aki azonnal
> felülvizsgálta a "túl szigorú" megkötéseket és engedélyezte az
> aszpartam használatát a száraz élelmiszerekben.
>
> Nem sokkal később elindult az a rémálom, ami a mai napig nem hajlandó
> alábbhagyni. 1992-re a Nutra-Sweetnek már engedélye volt az aszpartam
> üdítőitalokban és gyerekvitaminokban való felhasználására, szerződést
> kötöttek a Coca-Cola és a Pepsi céggel, mint a cégek kizárólagos
> aszpartam-ellátója és az FDA ekkor fogadta el a NutraSweet kérvényét
> az aszpartam nagy mennyiségű, szabad forgalomba hozataláról.
>
> Ekkoriban kezdődött, hogy emberek megmagyarázhatatlan betegségekkel,
> tünetekkel fordultak orvoshoz és a tudomány széttárta a karját: nem
> tudtak rájönni, mi okozza a bajt. Az aszpartam mellékhatásai lehetnek
> fokozatosak, vagy azonnali reakciók is. Dr. Lendon Smith amerikai
> orvos szerint rendkívül sok ember szenved az aszpartam káros
> mellékhatásaitól, de fogalmuk sincs, hogy a gyógyszerek, kezelések és
> gyógynövények miért nem enyhítik a tüneteiket.
>
> Több, mint 90 mellékhatást tulajdonítanak az aszpartam fogyasztásának.
> Hihetetlennek tűnik, nem? Pedig nagyon igaz. Hogy képes egyetlen vegyi
> anyag ekkora kárt okozni? Az aszpartam a vérbe kerülve lebomlik, és
> így képes keresztülutazni az egész testen, és bármilyen szövetbe
> lerakódni. A ciklamáttal vagy a szacharinnal ellentétben az
> aszpartamot megemészti a szervezet. Elfogyasztása után a benne lévő
> metanol (faszesz) formaldehiddé, majd hangyasavvá változik. A
> formaldehid belégzése halálos, rákkeltő.
>
> További összetevői, a fenil-alanin és az aszparginsav pedig mérgezőek.
> Ha a később felsorolt mellékhatásokból többet is észleltél már
> magadon, esetleg fizikailag megmagyarázhatatlanul gyengülsz, azonnal
> tedd le a diétás kólát . És ha még semmilyen reakciót nem észleltél,
> azon szerencsések közé tartozol, akik visszafordíthatatlan károsodások
> nélkül úszhatják meg az eddigi aszpartam-fogyasztást, már amennyiben
> egy életre elfelejted az ezzel édesített élelmiszereket.
>
> És ez nem vicc. Az FDA-hoz mindössze néhány év alatt több, mint
> tízezer NutraSweettel kapcsolatos panaszbejelentés érkezett, amely az
> összes beérkező panasz 80 százalékát tette ki. Ennek ellenére az
> Élelmiszer-és Gyógyszerellenőrző Hivatal semmit nem tett annak
> érdekében, hogy tájékoztassa a közönséget, akik egyértelműnek
> gondolják azt, hogy ha egy termék agyon van reklámozva, az csakis
> egészséges lehet. Az aszpartam-ellenesek elnöke szerint: "Az aszpartam
> az egyetlen olyan génmanipulált termék, amelyről tényleges
> bizonyítékaink, világos nyilvántartásaink és esettörténetek vannak,
> melyek azt bizonyítják, hogy tömegbetegségeket és halált okozhat."
>
> Valószínűleg nem véletlen, hogy a gyógynövényből nyert és teljesen
> ártalmatlan szteviát, mint elterjedt versenytársat viszont betiltották
> jó időre az Egyesült Államokban. Épp pár hónappal az előtt, hogy a
> NutraSweet, mint asztali édesítő forgalomba került volna. És talán az
> sem véletlen, hogy Új-Zélandon ma már tiltott adalékanyagnak számít az
> aszpartam. Hogy miért nem mindenhol? Szenzációs PR-úthengert vezet a
> NutraSweet. Nagyon meggyőzőek és ahol az aszpartam ellen szólók
> felütik a fejüket, "ok megjelennek és elhiteltelenítik a forrást.
> Azért a több milliárdért évente ... Szerencsére az Egyesült Királyság
> és az Európai Unió is elfogadta azt a javaslatot, hogy végezzenek
> független kutatásokat az aszpartam "biztonságos" mivoltával
> kapcsolatban.
>
> Ha ez mind hihetetlennek is hangzik számodra, "biztos, ami biztos"
> alapon azért olvasd el a címkét és légy résen mindennel, ami "light",
> mert aki cukormentesen szeretne táplálkozni, lépten-nyomon csak
> aszpartamba botlik. Néhány tipikus termék, amit ezzel édesítenek:
> szénsavas és rostos üdítőital, joghurt, fagylalt, reggeli
> készítmények, pezsgőtabletta, sportital, gyerekvitamin(!), lekvár,
> szinte minden rágógumi, diabetikus termékek, és maguk az édesítőszerek
> (kevés kivétellel): folyékony, tabletta, kristályos és por
> variációkban.
>
> Az aszpartam néhány mellékhatása: látászavarok, szemfájdalom,
> fülcsengés, hallásgyengülés, epilepsziás görcsök, migrénes fejfájás,
> egyensúlyzavarok, memóriavesztés, állandó álmosság, végtagzsibbadás,
> részleges bénulás, remegés, depresszió, ingerlékenység, agresszió,
> álmatlanság, fóbiák, szapora szívverés, légzési nehézségek, hányinger,
> hasmenés, véres széklet, hasfájás, nyelési fájdalom, bőrviszketés,
> kiütések, asztma, herpesz, tályog, menstruációs zavarok, a haj
> elvékonyodása, hajhullás, hirtelen súlyvesztés, fokozatos
> súlygyarapodás, fájdalmas vizelés, túlzott szomjúság, bedagadt lábak,
> visszafordíthatatlan agykárosodás, születési rendellenességek,
> gyomorfekély, izületi fájdalmak.
>
> Megkérek mindenkit a dolgok súlya miatt, hogy minden közvetlen
> ismerősének ezt küldje el körlevélként, hadd tudódjon ez ki.
No, mára ennyi elég volt! Jó étvágyat! de figyeljetek arra, mit esztek!
Ezt még beteszem, aztán befejeztem. Figyeljétek miben mi van és mit
okoz!
AZ E-SZÁMOK LISTÁJA
E-102 Tartrazin (allergia, asztma, csalánkiütés A-USA betiltva)
E-104 Kinolinsárga, Food Yellow (allergia)
E-105 Acid Yellow, Fast Yellow, Sunset Yellow (allergia)
E-120 Kárminsav, Kosnil (allergia)
E-125 Ponszó SX, FC and C Red No.4 (allergia)
E-126 Ponszó 6R (allergia)
E-128 Vörös 2G (allergia)
E-130 Indantrénkék, Vat Blue 4 (gyanús)
E-171 Titán-dioxid (gyanús)
E-172 Vasoxidok és –hidroxidok (gyanús)
E-200 Szorbinsav (allergia, B12 károsító)
E-235 Natamicin (gombaölő)
E-241 Nátrium-tetraborát (gyanús)
E-242 Dimetildikarbonát (gyanús)
E-290 Szén-dioxid (emésztés lassító, puffaszt)
E-297 Furmársav (légúti- szem- és nyálkahártya irritáció)
E-311 Oktil-gallát (tipikusan allergén A-ban tiltott)
E-312 Dodecil-gallát, lauril-gallát (tipikusan allergén, bőr, idegérzékenység, gyomor és bél irritáció)
E-315 D-eritroaszkorbinsav, izo-aszkorbinsav (allergén, szem, bőr, légúti és nyálkahártya-irritáció)
E-334 L-borkősav és sói (vesekő képző)
E-412 Guargumi/-enyv/-gyanta (tipikusan allergén)
E-413 Tragantmézga (allergén)
E-414 Gumiarábikum (allergén)
E-422 Glicerin (bőr kiszáradása, fejfájás, rosszullét)
E-452 Polifoszfátok (gyanús)
E-461 Metil-cellulóz, kologél (emésztési zavarok)
E-462 Etil-cellulóz (bélpanaszok)
E-463 Hidroxi-propil-cellulóz (emésztési zavarok)
E-464 Hidroxi-propil-metil-cellulóz (bélpanaszok)
E-465 Etil-metil-cellulóz (emésztési zavarok)
E-470 Nátrium-kalcium zsír- és oleátészterek (bélpanaszok)
E-472 Zsírsavak nátrium-, kálium-, kalcium-gliceridjei, ecetsav-észterek (bélpanaszok)
E-475 Zsírsavak poliglicerin-észterei (bélpanaszok)
E-540 Kalcium-difoszfát (gyanús)
E-541 Savanyú alumínium - nátrium – foszfát (gyanús)
E-543 Nátrium-kalcium-polifoszfát (gyanús)
E-544 Kalcium-polifoszfát (gyanús)
E-902 Candelilla viasz (allergia)
E-903 Carnauba viasz, Pálmaviasz (allergia)
E-925 Klór (pajzsmirigy rendellenességek)
E-926 Klórdioxid (Légúti irritáció, nyálkahártya-irritáció)
E-950 Aceszulfám K (gyanús)
E-959 Neoheszperidin DC (dihidro-kalkon) (tipikusan gyanús, bélrendszeri zavarok)
E-160b Annato, Bixin, Norbixin, Orlean (allergia)
KÜLÖNÖSKÉPPEN VESZÉLYESEK, NAGYON ODAFIGYELNI !!!
*** E-121 Citrus Red 2 (ájulás, emésztési és keringési zavarok, rákkeltő)
*** E-122 Azorubin, Karmazsin (vérkép, tüdő, nyirokrendszer, hasnyálmirigy elváltozások)
*** E-123 Amarant, Amaranth, FD and C Red 2 (rákkeltő, mutagén)
*** E-124 Neukokcin, Brilliant Scarlat 4R, Kosnil-vörös A, (allergia, nehézlégzés, légúti szűkület)
*** E-127 Eritrozin, FD and C Red 3 (rákkeltő, idegrendszerre hat, allergia, szintetikus anyag)
*** E-129 Allúrvörös AC (hiperaktivitás, rákkeltő, nyirokcsomó-gyulladás és daganat)
*** E-131 Patentkék V (rákkeltő, bőrelváltozás, allergia, USA betiltva)
*** E-132 Indigotin, FD and C Blue 2 (rákkeltő, allergia)
*** E-133 Brillantkék FCF (rákkeltő, allergia, kromoszómakárosító)
*** E-137 Indigó kármin (rákkeltő /agydaganat/ légúti szűkületek)
*** E-142 Zöld S, Acig Green 50 (rákkeltő)
*** E-143 Brillantzöld, Fast Green FCF (rákkeltő, idegrendszert károsító)
*** E-151 Brillantfekete BN (allergia, mérgező)
*** E-153 Növényi szén (rákkeltő)
*** E-154 Barna FK (máj és szívkárosító USA betiltva)
*** E-155 Barna HTK (adalékanyagai a vesében és a nyirokerekben lerakodnak)
*** E-173 Alumínium (az Alzheimer-kór okozója)
*** E-174 Ezüst (immunrendszer és enzimblokkoló)
*** E-180 Litolrubin BK (vese- pajzsmirigy- lép- és immunrendszer károsító)
*** E-201 Nátrium-szorbát (fejlődési rendellenesség)
*** E-210 Benzoesav (májkárosító, súlyos allergia, rákkeltő, asztma, c-vitaminnal együtt benzolt képez!!!)
*** E-211 Nátriumbenzoát (májkárosító, allergia, rákkeltő, asztma, c-vitaminnal együtt benzolt képez!!!)
*** E-212 Káliumbenzoát (májkárosító, allergia, rákkeltő, asztma, c-vitaminnal együtt benzolt képez!!!)
*** E-213 Kalciumbenzoát (májkárosító, allergia, rákkeltő, asztma, c-vitaminnal együtt benzolt képez!!!)
210-213 az állateledelekben betiltották, az emberi ételekben gyakorta előfordul !!!
*** E-214 Etilphidroxibenzoát (nagyon súlyos, gyakori allergia, fémes mellékíze van)
*** E-215 Nátriumetilphidroxibenzoát (nagyon súlyos, gyakori allergia, fémes mellékíze van)
*** E-216 Propil(phidroxibenzoát) (nagyon súlyos, gyakori allergia, fémes mellékíze van)
*** E-218 Metilphidroxibenzoát (nagyon súlyos, gyakori allergia, fémes mellékíze van)
*** E-219 pHB (para-hidroxi-benzoesav) és észterei (nagyon súlyos, gyakori allergia, fémes mellékíze van)
*** E-220 Kén-dioxid (rosszullét, fejfájás, hasmenés, idegrendszer károsító, rákkeltő, sok haláleset)
*** E-221 Nátrium-szulfit (rosszullét, fejfájás, hasmenés, idegrendszer károsító, rákkeltő, sok haláleset)
*** E-222 Nátrium-hidrogén-szulfit (rosszullét, fejfájás, hasmenés, idegrendszer károsító, rákkeltő, sok haláleset)
*** E-223 Nátrium-metabiszulfit (rosszullét, fejfájás, hasmenés, idegrendszer károsító, rákkeltő, sok haláleset)
*** E-224 Kálium-metabiszulfit (rosszullét, fejfájás, hasmenés, idegrendszer károsító, rákkeltő, sok haláleset)
*** E-225 Kalcium-diszulfit (rosszullét, fejfájás, hasmenés, idegrendszer károsító, rákkeltő, sok haláleset)
*** E-226 Kalcium-szulfit (rosszullét, fejfájás, hasmenés, idegrendszer károsító, rákkeltő, sok haláleset)
*** E-227 Kalcium-hidrogén-szulfit (rosszullét, fejfájás, hasmenés, idegrendszer károsító, rákkeltő, sok haláleset)
*** E-228 Kálium-hidrogén-szulfit (rosszullét, fejfájás, hasmenés, idegrendszer károsító, rákkeltő, sok haláleset)
*** E-230 Bifenil (difenil) (rákkeltő, már a gyártó üzemben több haláleset! Citrusfélék héja!!!)
*** E-231 Orto-fenil-fenol, Ortoxenol (rákkeltő, már a gyártó üzemben több haláleset! Citrusfélék héja!!!)
*** E-232 Nátriumofenilfenolát (rákkeltő, már a gyártó üzemben több haláleset! Citrusfélék héja!!!)
*** E-233 Tiabendazol (veseártalom, bőrpanaszok, fejlődési rendellenesség. Banán héjától óvakodni!)
*** E-236 Hangyasav, karboxilsav (rákkeltő, erősen mérgező hatású)
*** E-237 Nátriumformiát (rákkeltő)
*** E-238 Kalcium-formiát (rákkeltő)
*** E-239 Hexametiléntetramin (rákkeltő, formaldehiddá alakul)
*** E-240 Formalin, formaldehid (rákkeltő, mutagén)
*** E-249 Káliumnitrit (erősen rákkeltő, cianózis, súlyosan veszélyes anyag!!!)
*** E-250 Nátriumnitrit (erősen rákkeltő, cianózis, súlyosan veszélyes anyag!!!)
*** E-251 Nátriumnitrát (erősen rákkeltő, cianózis, súlyosan veszélyes anyag!!!)
*** E-252 Káliumnitrát (erősen rákkeltő, cianózis, súlyosan veszélyes anyag!!!)
*** E-280 Propionsav és sói (bőrirritáció, valószínűleg rákkeltő)
*** E-284 Bórsav (ájulás, nagyon mérgező, ismert ellenszere nincs)
*** E-285 Nátriumtetraborát, borax (ájulás, nagyon mérgező, ismert ellenszere nincs)
*** E-281 Nátriumpropionát (bőrirritáció, valószínűleg rákkeltő)
*** E-282 Kalciumpropionát (bőrirritáció, valószínűleg rákkeltő)
*** E-283 Káliumpropionát (bőrirritáció, valószínűleg rákkeltő)
*** E-301 Nátrium-aszkorbát (rákkeltő /hólyag/)
*** E-310 Propil-gallát (allergia, cianózis, immungyengítő)
*** E-320 Butil-hidroxi-anizol, BHA (koleszterin-károsító, allergén, karcinogén (májrák), vesekárosító)
*** E-321 Butil-hidroxi-toluol, BHT (allergén, immun-, máj-, pajzsmirigy károsító)
*** E-330 Citromsav (allergia, rákkeltő, bőrérzékenység)
*** E-407 Karragén (gyöngyzuzmó), Galaktán (fekély, emésztési zavarok, bélgyulladás, rákkeltő. USA betiltották)
*** E-510 Ammónium-klorid (bőr és nyálkahártya irritáció, hányás, légúti panaszok, vérkép elváltozás)
*** E-620 Glutaminsav (depresszió, étvágynövelő, fejfájás, mellkasi fájdalmak, szapora szívverés)
*** E-621 Nátrium-glutamát (depresszió, étvágynövelő, fejfájás, mellkasi fájdalmak, szapora szívverés)
*** E-622 Káliumglutamát (depresszió, étvágynövelő, fejfájás, mellkasi fájdalmak, szapora szívverés)
*** E-623 Kalcium-diglutamát (depresszió, étvágynövelő, fejfájás, mellkasi fájdalmak, szapora szívverés)
*** E-624 Ammónium-glutamát (depresszió, étvágynövelő, fejfájás, mellkasi fájdalmak, szapora szívverés)
*** E-625 Magnéziumdiglutamát (depresszió, étvágynövelő, fejfájás, mellkasi fájdalmak, szapora szívverés)
*** E-907 Mikrokristályos viaszok (műanyag, mérgező)
*** E-951 Aszpartám (fejfájás, kábultság, emlékezetkiesés, látászavarok, rosszullétet, allergia. MÉRGEZŐ!!!)
*** E-952 Ciklaminsav és ciklamátok (nátrium-, kálium, kalciumsó) (hólyagrák, mérgező, USA betiltva)
*** E-954 Szaharin és nátrium-, kálium-, kalciumsói (hólyagrák, mérgező, disznók takarmányában is engedve)
*** E-150c Karamell, ammónium-szulfitos (görcs, fehérvérsejtszám-csökkenés, rákkeltő)
*** E-150d Karamell, ammóniás (görcs, fehérvérsejtszám-csökkenés, rákkeltő)
*** E-161g Kantaxantin (májkárosító, csirkék eledelébe is keverik, hogy sárga legyen a tojás, + pisztráng haleledel)
még jó, hogy már megebédeltem, mert most biztos nem tudnék enni,
VálaszTörlésMost éppen fogyasztok!!!De én nem eszek kenyeret,így nem zavar!
VálaszTörlésPedig mi nagyon szerettük a margarint! Vettük is nagy mennyiségben az igen drága dán terméket! Ha ha ha...
VálaszTörlésEgy ideje a párocskám csak vajjal eszi a pirítóst esetleg baromfi zsírral.
Köszi az infot!
Puszillak:Macu
Nem eszel kenyeret, akkor hogy "fogyasztod" a margarint? Még ilyet, netán hashajtó helyett? mert arra bizti, hogy alkalmas! :))
VálaszTörlésAhha! "Párocskád" mindig mindent "megérez" és vált! Ez nem újság!! Tudod, puszillak és vidázz!!
VálaszTörlésEnnek örülök! De mi lesz ma? Elfelejted, mit is olvastál, v. mellőzöd
VálaszTörlésa margarint? Igaz, nem ebéd helyett esszük, de tényleg elvette kedvemet,
hiszem sütiben szinte mindben benne van! Én "Szívbarátmargarint" ettem,
nyakra-főre, nahát, szegény szívecském, meg egészem! A francba!
Bocsi! Én minden zsírosat kerülök!
VálaszTörlés