2008. szeptember 15., hétfő

Megnézheted, hogy az agyad is olyan idõs-e, mint a tested, vagy netán....:((( /You may watch your brain being like that idõs-e, than your body, or netán....:((( /

http://flashfabrica.com/f_learning/brain/brain.html
Az oldal kínai!!

Figyelemesen olvasd el az instrukciókat!



1. Nyomd meg a "start"-ot a megjelenõ képen.

2. Várd meg a visszaszámlálás végét: 3, 2, 1.

3. Egy pillanatra megjelenik néhány szám (3-6), próbáld a helyzetüket

és nagyságukat megjegyezni, aztán helyettük üres körök jönnek. Nyomd

meg sorban a köröket a legkisebbtõl a legnagyobb szám felé haladva.

Ez ismétlõdik majd 10szer.

4. A végén megjelenik az agyad életkora.






Érdekes!! Én kipróbáltam:))

Az agyad életkora





Megnézheted, hogy az agyad is olyan idõs-e, mint a tested, vagy netán....

Az oldal kínai!!

Figyelemesen olvasd el az instrukciókat!



1. Nyomd meg a "start"-ot a megjelenõ képen.

2. Várd meg a visszaszámlálás végét: 3, 2, 1.

3. Egy pillanatra megjelenik néhány szám (3-6), próbáld a helyzetüket

és nagyságukat megjegyezni, aztán helyettük üres körök jönnek. Nyomd

meg sorban a köröket a legkisebbtõl a legnagyobb szám felé haladva.

Ez ismétlõdik majd 10szer.

4. A végén megjelenik az agyad életkora.

*****************
http://onlinejatekok.online-uzlet.com/ayumu_jatekban_verhetetlen

*****************


Test 01 of age of brain Memory at moment
Explanation of test of age of brain

It is a memory and a brain tray that can be easily done momentarily to forge eyesight momentarily.
After it ends of ten questions, the age of the brain is checked.

1. It changes into the screen of ↓ after the countdown if [START] is clicked.
* Explanation 1
2. Let's momentarily memorize the position of the figure. This screen disappears at about 0.7 seconds.
3. And, the figure is hidden like the screen of ↓.
* Explanation 2
4. The position of the figure memorized ahead is recalled, and 0 is clicked in order with a small figure.
5. It clicks in this problem in order of 3→8→9.
* Explanation 3
6. After it ends of ten questions, your age is judged. I will aim at 20 years old of the age of the brain.
7. The explanation of Shigetaigehan is here.

************************
Testünk központi számítógépe: Az agy
Agyad szabja meg, hogyan veszel levegőt, mikor pislantasz, szomorkodsz vagy nevetsz. Teljesítménye messze túlszárnyalja a legmodernebb szuperszámítógépekét is.
Valamennyi gondolatodat, mozdulatodat a koponyádban található központ irányítja: az agy. Felülete a dióbélhez hasonlóan barázdált, tömege pedig mindössze 1,3 kilogramm. Az agyad teszi lehetővé, hogy gondolkodj, tanulj, alkoss vagy érezz valamit, de szabályozza azt is, hogyan pislogsz, lélegzel, hogyan dobban a szíved. Az emberi agy szerkezete olyan különleges, hogy egy tudós így jellemezte: „nincs még egy ilyen bonyolult dolog a világegyetemben.”

Agyad gyorsabb, mint egy szuperszámítógép.

Macskád felugrik a konyhapultra és a forró tűzhely felé tart. Csak másodperceid vannak a cselekvésre. A szemtől érkezett jeleket észlelve agyad villámgyorsan eldönti, mikor, hol és milyen gyorsan kell közbelépned, és parancsára a tested már végre is hajtja a szükséges mozdulatokat. Időben odaérsz, és megfogod a macskát. A folyamat – melynek során az agy észleli és feldolgozza a szem, a fül és más érzékszervek által küldött információkat, majd kidolgozza a megfelelő választ, és utasítást küld ennek végrehajtására –bámulatosan gyorsan történik. Ilyen összetett feladatra egyetlen számítógép sem képes.

Agyad annyi elektromos áramot termel, amennyi egy villanykörtét is működtethetne.

Agyad mintegy 100 milliárd idegsejtet tartalmaz – olyan sokat, hogy háromezer évbe telne megszámolni őket! Ha álmodsz, gondolkodsz vagy mozogsz, az idegsejteket összekötő pályákon folyamatosan száguldanak az apró vegyi és elektromos jelek. Hihetetlen, de sosem áll le az agyadban a forgalom. Másodpercenként számtalan üzenet cikázik ide-oda, mintha egyszerre több golyóval flippereznél. Idegsejtjeid több üzenetet küldenek,mint ahány telefonhívást a világon egy időben bonyolítanak. Egyetlen idegsejt csupán kevés elektromos áramot termel, de ha valamennyit összeadnánk, egy villanykörtét is működtethetnél vele.

Az idegsejtek 240 kilométeres óránkénti sebességgel továbbítják az információt.

Egy méh száll a lábfejedre. Bőröd idegsejtjei érzékelik az érintését, és több mint 240 kilométeres óránkénti sebességgel elküldik ezt az információt a gerincvelőn át az agyba. Az agy ekkor a mozgató idegsejtek segítségével – szintén a gerincvelőn át – üzenetet küld a lábadba, és már le is ráztad magadról a rovart. A mozgató idegsejtek még társaiknál is gyorsabban, több mint 320 kilométeres óránkénti sebességgel továbbítják az információkat.

Tanulás közben az agyad szerkezete megváltozik.

Amikor elkezdtél biciklizni tanulni, először úgy tűnt, lehetetlen feladatra vállalkoztál. Ám nem sokkal később már vidáman tekerted a pedált. Hogyan lehetséges ez? Gyakorlás közben az agyad újra és újra „bicikliző” üzeneteket küld az idegsejteknek, amelyek között végül új kapcsolatok jönnek létre. Valójában ha valami újat tanulsz, új élményeket szerzel, vagy új gondolatod támad, agyad szerkezete mindig megváltozik egy kicsit.

A testmozgás élénkíti az agyműködést.

Ma már közismert, hogy a vérkeringést serkentő mozgás – például a futás vagy a kosárlabdázás – nem csupán a testedet edzi, hanem a hangulatod is jobb lesz tőle. Nemrégiben azt is felfedezték, hogy mozgás után a test olyan anyagot termel, amely fogékonyabbá teszi az agyat a tanulásra. Így ha elakadtál a házi feladatban, menj le egy kicsit focizni, és utána próbálj meg újra nekiveselkedni. Így már könnyebben megy a lecke is!

Írta: Douglas E. Richards


http://emberiagy.lap.hu/ -->

Photobucket
Memóriajáték­ban a csimpánzok a jobbak
2007. december 5. 11:07, Szerda - Balázs Richárd
Három fiatal csimpánz alaposan helybenhagyta a japán egyetemistákat egy számítógépes memóriajátékban.

A hallgatók még csak meg sem tudták szorítani a majmokat. Az egyik csimpánz, az ötéves Ayumu, aki szabadidejében önállóan vásárolgat a helyi árukiadó automatákból, volt amikor 76%-os pontossággal teljesített a játékban, míg a felnőtt emberek átlagos teljesítménye csak 36% körül mozgott. A tanulmány elsőként demonstrálta, hogy bizonyos körülmények között a csimpánzok emlékezete jobb az emberekénél, miközben a biológusok által általánosan elfogadott nézet szerint az ember az agybeli tevékenységek minden területén felülmúlja a majmokat.

A klasszikus memóriajátékok mintájára készült szoftver egytől kilencig jelenített meg számokat egy érintőképernyőn, melyek bizonyos idő elteltével üres négyzetekké alakultak. Ezeket - visszaemlékezve a mögöttük rejtőző számokra - emelkedő sorrendbe rakva kellett végignyomkodni a siker érdekében. A csimpánzokkal természetesen megtanították a számokat, és azok sorbarendezését is a fenti tartományban. A feladat nem nehéz: az embereket leginkább a számok első megjelenésének időtartamával lehet megzavarni. Minél rövidebb időre tűnnek elő a számok, annál gyengébb a találati arányunk, ami viszont érdekes módon nem mondható el a csimpánzokról.


"A fiatal csimpánzok ebben a memória feladatban jobbak, mint az emberek. Egy szemvillanás alatt megjegyzik a számokat, teljesítményükre nincs hatással a számok megjelenítésének időtartama" - foglalta össze tapasztalatait Tetsuro Matsuzawa, a Kyoto Egyetem Főemlős Kutató Intézetének professzora, aki az intézet igazgatójával, Sana Inoue-val közösen végezte el a kísérletsorozatot.

Matsuzawa szintén tapasztalatból beszél, maga is megpróbálkozott a csimpánzok legyőzésével egy öt számból álló sorozat kirakásában, melynek tagjai 210 milliszekundumra villantak fel a versenyzők előtt. A kutatók a fiatal csimpánzok anyaállatait is megmérették a feladatban, ám ők is rosszabbul teljesítettek Ayumunál és társainál, amit a kutatók az eidetikus látás nevű jelenségnek tudtak be. Ez egy speciális memóriaképesség, amivel egy pontos, részletes képet tudunk visszaidézni szinte fényképszerűen egy összetett eseményről vagy sémáról. A legtöbb gyermek rendelkezik ezzel a képességgel, viszont ez az idő múlásával megkopik.

A vadon élő csimpánzok a fán érő gyümölcsök felméréséhez, harcosaik hierarchikus pozíciójának számontartásához, és ellenségeik elhelyezkedésének gyors feltérképezéséhez használják ezt az adottságot.

12 megjegyzés:

  1. Ajjaj az agyam az öregebb :) :) Köszi jó kis móka :) :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm,megcsináltam 3x...a legvégére 10 évet fiatalodtam:-)
    Ditty.

    VálaszTörlés
  3. hát sajna én is öregebb lettem pár évvel! :((( de azért nem veszem ám komolyan! :))

    VálaszTörlés
  4. Pár hónapja volt egy videó, amelyikben egy ilyen játékot játszattak egy csimpánzzal, és az jobban teljesített, mint az ember.
    Nem tudjátok, hogy fönn van valahol az a videó ?

    VálaszTörlés
  5. én a tv-ben láttam futólag, tényleg döbbenetes! De a neten még nem találkoztam vele!

    VálaszTörlés
  6. Láttam és nagyot néztem! El kellett hinnem!
    Valahol biztosan rá lehetne találni! Hátha sikerül valakinek!

    VálaszTörlés
  7. Ha azon a lapon a lap aljára görgetsz, angolra váthatod a szöveget :)))))

    (Nálam is fenn van), de én nem tettem hozzá (sajnos) azokat, amiket Te begyűjtöttél mellé.
    NAgyon jó ősszeállítás lett!

    VálaszTörlés
  8. Ezt a kis csimpánzt én is láttam a TV-ben!
    Tudod mit? Ki sem próbálom!.... Vagy mégis? Egye fene! Majd beszámolok, de csak neked priviben! Ok? Hi hi hi....
    Pussz

    VálaszTörlés
  9. Elárulom! Az elején nagyon rosszul ment...kb az ötödikig Képzeld el 2 azaz kettő évvel fiatalabb vagyok! Nem nagy durranás! Nem is merem újra megpróbálni!
    Lehet, hogy ez véletlen volt? Hi hi hi....

    VálaszTörlés