2008. szeptember 24., szerda

Volt egy nagyon érdekes beszélgetés a TV-ben, Dr. Csáky István professzorral!!



Volt egy nagyon érdekes beszélgetés  (February 22, 2008) a Tv-ben, Dr. Csáky István professzorral (Állatorvostudományi Egyetem) beszélgetett Pataki Enikő a SZÓJA  szerepéről.

Ugyanis több mint egy éve már Angliában felfigyeltek arra, hogy nemcsak a felnőtt sportolók, de 13-14 éves gyerekek közül is évente 3- 4-en halnak meg sportpályán szívelégtelenségben. Mivel a szívelégtelenség okát a boncolásnál nem találtak, elkezdték vizsgálni, mi lehet közös az áldozatokban.

Egyetlen ilyen volt:: az étrendjükben a Szója!

Arányos mennyiségű SZÓJA -- nem mellékesen - 4-5-ször annyi női nemi hormont (vagy azzal azonos hatású alkaloidot)  tartalmaz, mint egy db antibébi tabletta. Ez férfiakra nezve még veszélyesebb, mint a nőkre!

Ezek után amerikai kutatók elvégeztek egy tesztsorozatot 30-30 egérrel. (30 minta és 30 kontrollállat) A 30 kísérleti egér - melyeket SZÓJÁVAL etettek - MINDEGYIKE elpusztult szívelégtelenségben. A kontroll csoport, amely normál kaját kapott, semmilyen problémát nem mutatott.

A prof összerakta az információkat, s javasolja, vizsgálják a sportolókat étrendjük vonatkozásában is.

S a végén, csak mint érdekességet megemlítette, hogy az allergiás megbetegedések óriási méretűre növekedésének kezdete szignifikánsan egybeesik a SZÓJA-fogyasztás általánossá válásával.

Múltkor körbement egy nagyon jó cikk a margarinról, mint mesterséges élelmiszerről (kőolajszármazék).

Itt ez a szója, mely szintén az élelmiszeripar "találmánya".

Miből lehet olcsón, nagy tömegben "élelmiszert" előállítani? Hát kőolajból, gombamód szaporodó szójababból... Főleg, ha még génkezelik is, az már abszolút katasztrófa. A Greenpeace --esek épp ma ragasztottak tele egy áruházban egy csomó konzervet figyelmeztető cetlikkel, hogy a termék génkezelt szóját tartalmaz.

Persze kiverték őket onnan és az érintett gyártó mindent tagad .

Nahát! Miért nem csodálkozom én ezen....

Szóval ne egyetek szóját, haszáljatok margarin helyett vajat!

Más!  Egy pohár Colát szeretnél, vagy inkább egy pohár tiszta vizet?

A vízről:_ Az emberek 55-65%-a krónikusan vízhiányos. Az emberek 37%-ánál a szomjúságérzet annyira gyenge, hogy gyakran összetévesztik az éhségérzettel, ezért akkor is esznek, amikor csak egy pohár vizet kellene inniuk - sokan ezért híznak el. A Washingtoni Egyetem felmérése szerint egy pohár víz maradandóan csökkentette a diétázók 100%-ának éhségérzetét. A nappali fáradtság elsőszámú okozója a vízhiány. Folyamatban lévő tanulmányok kimutatják, hogy a hát- és izületi fájdalmakban szenvedők 80%-ánál naponta 8-10 pohár víz csökkenti a fájdalmakat. Már 2% folyadékvesztés megzavarhatja a rövidtávú emlékezetet, nehézségeket okozhat az alapműveletek elvégzésénél, és összpontosítási zavarokat egy képernyő vagy egy kinyomtatott oldal felfogásánál. Naponta 5 pohár víz elfogyasztása 45%-kal csökkenti a vastagbélrák veszélyét, a mellrákét 79%-kal és 50%-kal kevesebb a rizikó a hólyagrákra. Tényleg annyi vizet iszol, mint amennyi szükséges lenne? Általában 8-10 pohár víz minden nap elengedhetetlen.

A Coláról: Vizsgáljuk meg a Coca-Cola-t: Az USA több államában a rendőrség baleseti helyszínelői 2 gallon (kb. 7 liter) Cola-t visznek magukkal, hogy a baleseteknél az úttestre folyt vért azzal távolítsák el. Ha egy steak-et egy tálba tesznek és Cola-val leöntik, két nap alatt feloldódik. A WC-kagyló tisztítása: önts bele egy dobozos Cola-t a kagylóba és hagyd ezt az igazi(?) csodaszert(?) egy óráig hatni, utána öblítsd le. A kagyló maradéktalanul tiszta lesz. Rozsdafoltok eltávolítása egy krómozott felületről: dörzsöld be a felületet egy Cola-ba áztatott alumíniumfóliával. Az autóakkumulátor pólusairól könnyedén eltávolíthatod a korróziót, ha egy doboz Cola-t ráöntesz. Figyeld, ahogy pezseg. Egy berozsdásodott csavart könnyen meglazíthatsz, ha egy pár percig egy Cola-ba áztatott rongyot teszel rá. Ha kenőanyagokat akarsz eltávolítani egy szövetből, önts bele a mosógépbe a mosószer mellé egy doboz Cola-t, és futtasd le a programot. Eltávolítja a szélvédő szennyeződéseit is.

*Hasznos információ:*_ A Cola aktív hatóanyaga a foszforsav, melynek pH értéke 2,8. Egy vasszöget négy nap alatt old fel. A foszforsav kioldja a csontokban lévő kalciumot és hozzájárul a csontritkulás kialakulásához. A Coca-Cola szirupot koncentrált formában szállító tartálykocsikat különösen korrodáló, veszélyes anyagokat jelző táblával kell ellátni. A Cola-t már 20 éve használják a teherautók motorterének tisztítására!

Szóval, mit szeretnél inkább, egy pohár tiszta vizet, vagy egy Cola-t?

Küldd tovább, hogy egészségesek legyenek Mindazok, akik fontosak számodra!!!!! Életet menthetünk, ha idejében felismerjük az agyvérzés jeleit. Ez a levél nem a szórakozást hivatott szolgálni, de a mondanivalója nagyon lényeges.

Ezért kérem, szánjon rá 2 percet és figyelmesen olvassa el, azután pedig vagy mentse el, vagy vésse jól az emlékezetébe a következő esetet.

Egy fogadáson történt, hogy egy asszony tányérral a kezében megtántorodott, majd elesett. Felsegítették kelni, majd az asszony azt mondta, hogy minden rendben, úgy látszik, csak megbotlottam - mondta. Nem akarta, hogy orvost hívjanak. Az est hátralévő részét jó kedvben a társaságban folytatta tovább. Amikor hazaértek férjével, a férj mégiscsak felhívta a mentőket. Az asszonyt beszállították a korházba. Rövid idő elmúltával még az éjjel az asszony agyvérzésben meghalt.

Ha ott, a szórakozás helyén, valaki ráismert volna az agyvérzés jeleinek egyikére, annak a következő 3 óra leforgása alatt életmentő jelentősége lett volna, az egyik orvos véleménye szerint.

Alapjában, négy féle lehetőség van arra, hogy felismerjük az agyvérzés jelét:

1.Ha megkérjük a veszélyeztetett személyt, hogy mosolyogjon.

2.Ha megkérjük a veszélyeztetett személyt arra, hogy mondjon egy rövid **mondatot,**  pl. Ma nagyon szép idő van.

3.Ha megkérjük a veszélyeztetett személyt arra, hogy emelje fel mindkét karját a magasba.

4. Ha megkérjük a veszélyeztetett személyt arra, hogy öltse ki a nyelvét.

A fentiek közül bármely elváltozás jeleit mutatja a normálistól, pl. /*/ha arcának egyik fele görcsösen mozdulatlan marad/*/, vagy /*/nem tudja kifejezni magát egy egyszerű mondat erejéig sem/*/, vagy /*/ha valamelyik kezét nem tudja felemelni feje fölé/*/, vagy /*/nem tudja kiölteni nyelvét/*/, vagy **/az egyszerűen csak kilóg a szájból.http://laulyster.multiply.com/** ez mind azt jelzi, hogy **sürgősen hívjuk a mentőket**.

Ez a neurológus orvos azt is mondta, hogy ez a levél, ha eljut legalább 100 címre, szinte biztos, hogy legalább egy életet megment.

Én is beálltam a sorba, hogy eljusson 100 emberhez

 

3 megjegyzés:

  1. szia:)
    érdekes volt,de hogy mennyire tanulságos,nem tudom eldönteni...:)

    VálaszTörlés
  2. Ezé nem öszöm a szóját! Mög nem is szejetöm!

    VálaszTörlés
  3. Helyes! Tanulság: soha nem tudjuk mit eszünk, de mit is csináljak akkor, legfeljebb a margarin, a Cola részemről törölve!

    VálaszTörlés